Max TV

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
Зошто на новиве ресивери што се не се во функција командите како пауза, потерување напред и назад додека гледаш програма во живо?!

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Крај за Ženska tv и сега MaxTV ќе остане со еден канал помалку од моменталната понуда. Овој канал заедно со Кitchen tv и BBC Earth мислам беше еден од тие како замена за Eurosport и Discovery. Не се криви Телеком што престанува со работа тој канал но барем можат да стават на тоа место друг канал.

alek

Активен Член
785
249
43
Женска тв е нај глупавиот канал што постоел до сега, а не ми е јасна логиката на овие од телеком како може замена за дискавери да биде ж.тв. барем некој сличен да ставеа.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Не беше кој знае што ама не беше ни лош тв канал иако не гледан толку многу во Македонија а сигурно и во Србија. Сепак се надевам ќе стават нешто ново или ќе го вратат барем Eurosport некогаш. Discovery во последни неколку години стана безвезе така да не ми е жал за тие тв канали. Исто и Travel Channel го расипаа со тоа емисиите што немаат врска со името на тв каналот па тој би било добро да го сменат со TravelXP.

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
Зошто на новите ресивери од МАКС ТВ не може да се снима програма во живо, ниту пак да се потера или врати назад исто додека се емитува програма во живо? Сакав да снимам нешто и ми даде инфо дека снимањето е закажано, а не се снима (како на претходните)?! Што се случува, да не треба нешто да се инсталира накнадно или пак ресиверот не чини?

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
А, Канал 5? Гледам дека е на 706 (HD канали), но сигурно не е во HD според резолуција, а и на обичниот сигнал нема опција гледај во HD како на другите канали.

Some Special

Добро-Познат Член
15,180
21,623
113
Изминатиот викенд забележав дека нешто тестираа со опцијата "Од почеток" и тоа го имаше само на Сител. Кликнав, меѓутоа не функционираше.
Година и кусур потоа, Телекомци уште тестираат. 5465

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Tоа по моја претпоставка треба да е враќање на дел од програмата (филм, серија, емисија..) во моментот што се емитува да може да вратиш од почеток кое е до некаде замена за опцијата премотување назад. Го имам видено и предходно ама исто не работеше.

Последен пат уредено:

Some Special

Добро-Познат Член
15,180
21,623
113
Разликата со премотување наназад е во тоа што премотување наназад можеш да направиш само толку колку што си гледал т.е. ти било пуштено на одредена програма, а со опцијата од почеток можеш да направиш враќање од почеток на програмата која во моментот се емитува без разлика дали ти било пуштено таму или не.

Вчера или некни пак тестираа и не работеше. По кратко време ја тргнаа "опцијата".

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Како сето ова функционира? Има ли поврзаност ова со тоа што ни овозможуваат гледање цела програма од македонски тв канали во видеотеката?

Some Special

Добро-Познат Член
15,180
21,623
113
Би требало да функционира на тој начин што кога ќе кликниш на опцијата "од почеток" одма да ти ја врати моменталната програма од почеток. И да, ова е поврзано со ТВ-теката, поточно само за тие канали е можна оваа опција.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Сигурен сум имаат можности да додадат доста работи на самиот MaxTV aма тоа не го прават.

Еве како изгледа MaxTV во Хрватска.

Вака некако изгледа кога прв пат го уклучувате, овде е прикажано дека приемникот кој хрватскиот телеком подржува DVB-T

Eве го и менито како изгледа, слично како македонскиов MaxTV но многу подобро средено

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
На Teлеком гледам на веб сајтот на АВМУ денес им завршуваат авторските праваa за емитување на Sport klub, Cinemania, Grand, Pikaboo, Lov i Ribolov па да видиме дали деновиве доколку воопшто не се случи тоа исклучување на сите тв канали ќе го продолжат договорот за тој пакет канали и ќе ја додадат Nova S и уште некој канали од United Media.

Some Special

Добро-Познат Член
15,180
21,623
113
Марко, дали ти работи MaxTV Go апликацијата? Мене последниве неколку дена не ми работи и не знам дали проблемот е само кај мене.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Јас одамна ја немав вклучено на мобилен и сега ме натера тоа да го сторам. Кога отидов да се најавам само бел екранот ми стана и ништо не се случува.

Кога ќе пробам на компјутер/лаптоп па ќе пишан дали таму работи.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Во Settings и Арр одбери MaxTV GO потоа кликни Storage па Clear data во случај при кликнување на Storage автоматски да не се кликнало тоа. Проблемот ќе биде решен.