Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Луѓее, само јас ли имам проблем со форумов. Ми појавува грешки кога сакам да влезам во тема, да пишам мислење, неколку пати треба да рефреширам за да влезам, исто и за пишување. Исто се случува и со приватна порака. И прави верификација како лудо.

Steff

Добро-Познат Член
33,677
45,222
113
Луѓее, само јас ли имам проблем со форумов. Ми појавува грешки кога сакам да влезам во тема, да пишам мислење, неколку пати треба да рефреширам за да влезам, исто и за пишување. Исто се случува и со приватна порака. И прави верификација како лудо.
Тоа само во сабота мислам ми се случи, кога се закачив на WiFi некој.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,730
6,088
113
Луѓе какви се обичаите во вашиот град за Велигден првиот ден? Споделете ги обичаите од вашиот град, сакам да читам. Еве да споделам како е во Тетово.

Во Тетово мажите со деца одат по куќи на гости кај роднини, фамилија и познаници. Секаде по малку се мези и пие, а на излегување од секаде на гости се делат јајца, кај фамилијата децата помалите им даваат и пари.

Според мене доста напорен обичај. Одиш по гости и се пазиш да не јадеш и пиеш многу затоа што треба во уште неколку куќи и станови да јадеш и пиеш. Само што си седнал по 5 до 9 минути треба да си одиш на друго место, децата помалите се заморуваат а дома кога ќе дојдеш не ти се руча семејно затоа што си се преморил, прејал и испил неколку чаши пијалок.

Јас како малав го сакав ова затоа што собирав пари иако парите завршуваа кај мајка ми и татко ми. Ќе ме дотераа со брат ми и одиме со татко ми на гости, на пола поминати гости заспивав.

Кога пораснав татко ми се откажа а поради тоа што направивме куќа во Србија за Велигден одиме таму во природа. За жал годинава останавме во Македонија дома поради времето што ќе е поладно и врнежливо.

TVman

Добро-Познат Член
16,691
13,066
113
А зошто мора од куќа на куќа да се оди на гости? :haha:

Само кај одбрани луѓе :ziveli:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,730
6,088
113
Ова ко за Бајрам што прават албанците. :406389:
Па да така е. Али сепак мислам короната направи се помалку и помалку луѓето одат по гости. Барем за Велигден слушнав некој луѓе дека нема ни да одат по гости ниту многу и да чекаат гости.

Beauty

Администратор
49,853
61,841
113
Па да така е. Али сепак мислам короната направи се помалку и помалку луѓето одат по гости. Барем за Велигден слушнав некој луѓе дека нема ни да одат по гости ниту многу и да чекаат гости.
А вие ќе одите, ќе чекате ?
Што спремате ако ви дојдат гости ?

M@RKO

Добро-Познат Член
18,730
6,088
113
А вие ќе одите, ќе чекате ?
Што спремате ако ви дојдат гости ?
Мајка ми не ни чека ниту јас планирам да одам по гости.
Туку се спрема исто како за слава што се спрема трпеза све наместена да се послужи гостите кога ќе седне. Кифли, некој салати, месо, благо... Жените чекаат гости дома а мажите со деца помали си одат на гости.

Секако не може да се изостави за семеен ручек јагнешкото.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,730
6,088
113
А зошто мажи и жени да се делат, не сфаќам?

Во 18-ти век ли живееме? :haha:
Па кој ќе има дома за да дојдат гостите? Освен ако мислиш да не заклучуваат па да си влегуваат кој кај сака по становите и куќите :hehe:

TVman

Добро-Познат Член
16,691
13,066
113
Па кој ќе има дома за да дојдат гостите? Освен ако мислиш да не заклучуваат па да си влегуваат кој кај сака по становите и куќите :hehe:
Гости во 21-ви век се најавуваат како што знам :neznam: