Првиот снег!

• Автор на оваа тема Крис
  • Датум кога е започната темата

Missy

Активен Член
3,198
2
38
Кај мене бидејќи преку многу земји сум :smeenje: :smeenje: :) ни трага ни глас од снег

Dexter26

Добро-Познат Член
4,206
537
113
Едвај 10 минути траеше снежната убавина, барем во Скопјево.

Што сме згрешиле за да бидеме лишени од зимските убавини на мајката природа ??? :(

M@RKO

Добро-Познат Член
22,285
8,599
113
Кај нас прово имаше дождови па после снег и на крај престана и сега нема ни С од снег ни Д од дождови

Ајде се надевам утре кога ќе се разбудам ќе биде бело убаво надвор

Крис

Администратор
4,812
11
38
  • Автор на оваа тема
Овде на моменти имаше крупен снег, но веднаш се топеше, влажно е... :(

M@RKO

Добро-Познат Член
22,285
8,599
113
гадно е снег и дожд па и уште ако се топи снегот нема да биде убаво се ќе се направиме жива вода во фармерките :off:

еве сега гледам низ прозор снегче убаво во Тетово ,малку ама добро е за почеток,ахх колку сакам снег :) само да е убав и чист и да се задржува како на планините

Bobi!

Глобален модератор
6,600
0
0
M@RKO напиша:
гадно е снег и дожд па и уште ако се топи снегот нема да биде убаво се ќе се баправиме жива вода во фармерките :off:
Ајде бре секоја година се случува тоа па сме го поминале и онака не сме виделе асален снег во државава во последните 5 години. Ни снегот ни дождот ми е битен, сакам лето! :off: :off:

Ana-Marija

Нов Член
378
0
0
Во Канада што се смета за ладна и снежна земја уште немаме снег. Канаганиве почнуваат да паничат ке немале снег за Крисмас :off:

Beauty

Администратор
57,240
73,554
113
Колку е убава таа Крисмас атмосфера со снег што сме ја гледале на филмови. И пред Нова година сакам тука :(

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Страшно, порано затрупуваше бело низ Македонија уште во текот на ноември, а сега на околу 10 дена пред Нова година уште нема асален снег паднат.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,206
537
113
^

А за сметка на немањето снег, еден тип од Долно Лисиче се пофали на телевизија дека очекува во 2012 банани од палма која растела неколку години во неговиот двор.

Во 2007 година имаше суша, велеа дека Турција ризикува да стане пустина, сега во 2011 имаше суша и глад во Сомалија, а како одат работиве, и ние ќе им се придружиме кога-тогаш, не дај Боже.

Бог нека ни е на помош. :semolam:

Bobi!

Глобален модератор
6,600
0
0
Ете ви го и снегот. Ајде сеа сите мирни .!.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Bobi напиша:
Ајде бре секоја година се случува тоа па сме го поминале и онака не сме виделе асален снег во државава во последните 5 години. Ни снегот ни дождот ми е битен, сакам лето! :off: :off:
Јас баш преферирам зима во однос на лето. :ehh:

Beauty

Администратор
57,240
73,554
113
И јас. Лето не се дише со температури над 40. Подобро снег и мраз отколку пеколни температури.
А кога ќе паднело снег, има прогноза?

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Beauty напиша:
И јас. Лето не се дише со температури над 40. Подобро снег и мраз отколку пеколни температури.
А кога ќе паднело снег, има прогноза?
Сите информации одат на тоа дека утре дефинитивно ќе врне снег.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,206
537
113
^

Тоа си е во Кавадарци, овде во Скопјево небото си е мирно и нејќе ни да чуе за снег.