Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
Да не ме сфатиш погрешно, ама во денешно време старите се најлесна група за манипулирање. Покачи им пензија 100 денари и ќе те гласаат до гроб. :406389:
+++++++++++

Еве погледнете кај нас какви гласаат за Вучиќ, изманипулирани пензионери што мислат дека тој им даде од џеб 100 еври.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Зависи кои пензионери. :)
Имам двајца пензионери што ради комуњарата останаа без работа, па тешко дека ќе ги изманипулира црпко да гласаат за него. :)

Од директор на осигурителна компанија, до пропаст на истата и технолошки вишок... Не верувам дека лесно може да биде изманипулиран за тоа за кого да гласа. Да, во однос на лажни вести и слично лесна мета е, но не е до толку сенилен да гласа за баграва..

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ајмо децо, каков крај! 6 миљона, ситна пара рекетира... :uzivkanje: :pie kafe:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Сакам да се смени власта, ама некако не верувам дека ќе се случи.
Ќе видиме. :rolleye:
Собранието мора да е конституирано и функционално до август, владата мора до септември. :)
Од Калето нема амин за црпко, одбиван е повеќе пати, ДУИ ја спремаат у пензија, доста им беше...
Но ќе видиме, сепак овој народ знае да изненади, најчесто негативно.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Има една песна, многу ја сакам... Апсаана ме кладе, девет годиниии и три месеци...
Е па Наќе апси денеска, све живо, градоначалници од баграва, Дојран и Василево ојдоа јабана, а глеам и ботовите за прешкртување што крекаа, ојдоа или се бараат да ги апсат...

Beauty

Администратор
49,894
61,917
113
  • Автор на оваа тема
Уште еден ден!
ГЛАСАМЕ СИТЕ !

Денес купуваме шешири и утре одиме.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,107
113
Ракавици треба да се носат кога влегуваш на гласање или само маска?

Beauty

Администратор
49,894
61,917
113
  • Автор на оваа тема
Па никој не кажа за ракавици?

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,107
113
Па никој не кажа за ракавици?
Знам дека проверуваат со УВ светлото и ти даваат дезинфекционо сретство за раце да ставиш но мислев да не треба при влез ракавици.

Најдов пртоколите во кој не пишува за ракавици само маска и заштитна опрема да носат гласачите. Ракавици и маскиза членовите на избирачките одбори.

Протокол за денот на гласање

– Членовите на избирачките одбори и набљудувачите да носат заштитни маски и ракавици;

– Прозорците да бидат отворени или да се проветрува на секој час;

– Да се дезинфицираат рацете;

– Гласачите да чекаат на дистанца од 2 метра, при влегување на избирачко место да се дезинфицираат рацете, да се носи заштитна опрема, при давањето лична карта кратко да се тргне маската за идентификација, по гласање повторно да ги дезинфицираат рацете;

– Во просторијата да нема повеќе гласачи од бројот на боксови за гласање;

– Ако може, да се зголеми времето на гласање за два часа за да се избегне метеж.

Е сега за пенкалото едно ќе биде и ќе се дезинфицира или ќе го менуваат почесто?

TVman

Добро-Познат Член
16,699
13,080
113
Јас мислам дека секој со себе од дома си носи пенкало.

Beauty

Администратор
49,894
61,917
113
  • Автор на оваа тема
Не, мислам дека не.
Едно ќе биде :406389:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,107
113
Јас гласам за Левица.
И јас се мислам за нив. Ако решам да гласам не гласам овој пат ни за ВМРО ни за СДСМ. Треба да се гласа за целосно нова опција. Доста веќе едни исти се на тие кожните фотељи во собрание.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Па па па, исто ко ја да пропагирам и агитирам за да идете на гласање хахаха што махер бев, успеав да Флијаат врз вас за да ве натерам да искочите хахаха.
Како и да е дечки, како единствени носители на суверенитетот, утре е вашиот ден, денот кога ја имате апсолутната моќ и кога политичарите треба да ви се тресат, а не вие од нив.
Затоа искочете, гласајте и размислете кој сакате да го гледање наредните години, кој сакате да ве претставува во институциите на системот.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Нема ли рокања во последен миг? :406389:
А беее... Викааааам аааааа брееееее... За шутек се некои, има се, не се користи... А како фино би се искористило, ама ај... Битно Наќе збира, воа де, апси и така треба...