Извини, али треба тие општини да одат во карантин. Можеби невини луѓе ќе трпат, ама тоа што се прави во Сарај, Чаир, Бутел и Тетово е срамно и страшно. Сликите на социјалните мрежи говорат за тоа.
Не ми се извинувај, јас и те како сум свесен и знам дека треба...
Има пропуст и од страна на Наќе, требаше да ибе векот на шошониве ама кокетира за политички поени... Да се воспоставеше ред и поредок, ќе немаше олкава бројка...
Да не зборам па за Оли и Филипче... Се уплашија он оној со едната нога кај Господ, воа де, алах... Одма дозволија да клањаат...
Не сме држава, ние сме експериментален проект, море ни проект не сме веќе, територија сме... Да бевме асални, ќе лежеше дедоно одамна у затвор за закани... а брачава исто ќе беа мирни и ќе ќутеа...
И ние македонците испаѓа бевме будали што седевме дома, дур шошониве се зафркаваа пред зграда и парковиве доле...
Толку сум револтиран, што да, директно се молам све да ги покоси коронава оти со нив живот нема... Та коа ќе ми текне колешка како ги брани од петни жили, ми иде да ја лансирам директно со се нив...
Ако го стават сеа Чаир у карантин, страшно ме мачи како тоа ја ќе идам на работа, како моите ќе идат на работа... Како ќе се одвива животот овде кога џабе затворена општината, кога во самата неа внатре ќе биде пак хаос...
*зема да пие хелекс и тромадол за да смири нерви пред да праи револуција низ населба