Од каде македонските телевизии ги купуваат теленовелите

LucasScott

Нов Член
7,806
1
0
Televisa S.A Mexico City напиша:
А дали тие што се скратени теленовели(што ги има и на Амазон) имаат "Entrada" и "Salida" на секоја епизода?
Не.

Кога сме кај темава, денеска ги добив скратените верзии на Piel de Otono, Entre el Amor y el Odio, Lola erase una vez, La Otra mitad del Sol и Querida Enemiga. Со тоа ја дополнив богатата домашна ДВД колекција.

Happy! :D

Телевиса

Нов Член
575
0
0
  • Автор на оваа тема
LucasScott напиша:
Televisa S.A Mexico City напиша:
А дали тие што се скратени теленовели(што ги има и на Амазон) имаат "Entrada" и "Salida" на секоја епизода?
Не.

Кога сме кај темава, денеска ги добив скратените верзии на Piel de Otono, Entre el Amor y el Odio, Lola erase una vez, La Otra mitad del Sol и Querida Enemiga. Со тоа ја дополнив богатата домашна ДВД колекција.

Happy! :D
За*бано е што нема Entrada и Salida. Ама сепак тоа не е важно, ваљда на почетокот на дискот има само една Entrada и на крајот на дискот има една Salida(како и во филмовите: Почеток и Крај). :D

А од кај ги зема споменатите теленовели, од Амазон?

Blagojche

Добро-Познат Член
4,388
870
113
Има ли тоа Амазон веб страна? А за ентрада и салида на Класот 406 има ентрада от тоа што успеав да видам . . . А за Piel de otono е прекрасна серија и би сакал да ја видам . . . А и јас сакам да се пријавам во Визија за да ги преведувам теленовелите пошто стварно титлот што е на Море на љубовта не е задоволителен. Има епизоди кои се добро преведени а има и епизоди кои не се баш добро преведени . . . Многу пропуштаат и го скратуваат преводот пошто сигурно ги мрзи да ги преведуваат целосно . . . Имам диплома и слободно каде сакам можам да преведувам . . . Но btw чија обработка е Море на љубовта ? ? ? Мислам дека не е на МТМ пошто тие имаат ушасен титл . . . Тие го прават бел со ужасна црна позадина која воопшто не е потребна а овај на МНЉ е жолт . . .

Телевиса

Нов Член
575
0
0
  • Автор на оваа тема
Blagojche напиша:
Има ли тоа Амазон веб страна? А за ентрада и салида на Класот 406 има ентрада от тоа што успеав да видам . . . А за Piel de otono е прекрасна серија и би сакал да ја видам . . . А и јас сакам да се пријавам во Визија за да ги преведувам теленовелите пошто стварно титлот што е на Море на љубовта не е задоволителен. Има епизоди кои се добро преведени а има и епизоди кои не се баш добро преведени . . . Многу пропуштаат и го скратуваат преводот пошто сигурно ги мрзи да ги преведуваат целосно . . . Имам диплома и слободно каде сакам можам да преведувам . . . Но btw чија обработка е Море на љубовта ? ? ? Мислам дека не е на МТМ пошто тие имаат ушасен титл . . . Тие го прават бел со ужасна црна позадина која воопшто не е потребна а овај на МНЉ е жолт . . .
Не го знаеш Амазон(http://www.amazon.com)??? :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: Еве ти линк од теленовелите на Амазон: http://www.amazon.com/Telenovelas-Telev ... YYYGOLD34; http://www.amazon.com/Telenovelas-Telev ... XVBX6UMQRJ
Морето на љубовта повторно ја репризираат наместо да дадат нова теленовела. :cekam: :ban:
А на Пинк 15 тие хироглифите што беа на La fuerza del destino што зафаќаа пола екран? :smeenje:

Телевиса

Нов Член
575
0
0
  • Автор на оваа тема
LucasScott напиша:
Да, од Амазон си ги порачувам.
Дај еден туторијал како се прави акаунт и како се порачува и дали се плаќа нешто плус за царини?(не ми се купуваат сега, ама може некогаш ќе купам. :D)

П.С Ми го прифатија акаунтот на таа страната што ми ја даде, ама само една епизода од една теленовела се симнува по 2-3 часа. 434534 434534

LucasScott

Нов Член
7,806
1
0
Тоа значи дека имаш многу лош интернет. Мене ми ги симнува за 2-3 минути.

LucasScott

Нов Член
7,806
1
0
Чим е ONE се ми е јасно. Јас сум на Blizoo, премиум пакетот.

Која теленовела ја симнуваш?

Освен тоа за да не симнуваш епизода по епизода, симни си JDownloader, имаш тука туторијал;
viewtopic.php?f=69&t=5459

Телевиса

Нов Член
575
0
0
  • Автор на оваа тема
LucasScott напиша:
Чим е ONE се ми е јасно. Јас сум на Blizoo, премиум пакетот.

Која теленовела ја симнуваш?

Освен тоа за да не симнуваш епизода по епизода, симни си JDownloader, имаш тука туторијал;
http://forum.tvpaket.com.mk/viewtopic.php?f=69&t=5459
Нешто изгледа сабајле имало проблем, ама сега ја симнав Amor Real првата епизода и се симнуваше околу 10-11минути. Ама после 2,3 епизода не се симнуваат, има некој ерор со веб страната, не се отвара.
Ќе пробам после Руби да ја сиимнувам, ама кажи ми која верзија ја имаш на Неро и како ги спојуваш епизодите за да ги режеш?

LucasScott

Нов Член
7,806
1
0
Ја имам најновата верзија на Неро, но не е проблем да ја имаш било која, сите функционираат. И нема потреба да спојуваш. На едно ДВД од 4.7 гига собира просечно некој си 10-15 епизоди и само ги префрлаш на Неро-то за режање.

Телевиса

Нов Член
575
0
0
  • Автор на оваа тема
LucasScott напиша:
Ја имам најновата верзија на Неро, но не е проблем да ја имаш било која, сите функционираат. И нема потреба да спојуваш. На едно ДВД од 4.7 гига собира просечно некој си 10-15 епизоди и само ги префрлаш на Неро-то за режање.
Аха Ок, разбрав. А да ги режам на DVD-R?

Телевиса

Нов Член
575
0
0
  • Автор на оваа тема
LucasScott напиша:
Да, со DVD-R ќе режаш.
Почнав да ја симнувам Amor Real од твоиве линкови што се на форумов, односно DVD-то. Го симбав и тоа hjsplit и ако можеш да ми кажеш како да ги спојам за да ги изрежам?

Крис

Администратор
4,813
11
38
Што убава дебата сте разврзале. Јовица, дали има аргентински теленовели во понудата кадешто купуваш? Нешто како Лалола, Сос ми вида, Пелс и слично?

DarkAngel

Активен Член
2,861
1
38
И јас сакав да прашам за аргентинските серии. А да не има од оние постарите како Resistire, Padre coraje, Los Roldan?

Истотака ме интересира дали ги има на ДВД некои историски серии од Бразил, како што се: Terra Nostra/Esperanca, Sinha Moca, Aquarela do Brasil?

Blagojche

Добро-Познат Член
4,388
870
113
А локалниве телевизии од каде ги купуваат теленовелите ? ? ? ?