Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
22,370
8,631
113
Не е проблем вештачка интелегенција да ти дизајнира плакат за настан во некој локал. Разбирам не секој знае дизајн и познава некој дизајнер да му направи. Проблемот е што самиве луѓе сме кога ќе видиме нешто бесплатно удри на тоа. Што може бесплатно да се заврши тоа подобро за народот.

Beauty

Администратор
57,504
73,951
113
Каква врска има бесплатно, небесплатно
Вештачко си е вештачко без разлика дали е без пари добиено или не

Steff

Добро-Познат Член
44,714
56,143
113
Сиромашен ум па затоа сака да му е све достапно и бесплатно и не прави разлика меѓу асално направена работа и идиотлук направен од вештачката интелигенција

M@RKO

Добро-Познат Член
22,370
8,631
113
Веројатно ако платиш Chat GPT претолата добиваш подобри резултати од што и да побараш да ти направи.

M@RKO

Добро-Познат Член
22,370
8,631
113
Исто добиваш и све е тоа исто, и вештачко.
Дека има разлика и не исто кога некој дизајнер ќе ти дизајнира постер што го правел пример 1 час и повеќе да тоа е факт но за набрзинка е сосема солидно, е сега битно е што задача ќе му дадеш на GPT или било која AI алатка да ти направи.

Steff

Добро-Познат Член
44,714
56,143
113
Дека има разлика и не исто кога некој дизајнер ќе ти дизајнира постер што го правел пример 1 час и повеќе да тоа е факт но за набрзинка е сосема солидно, е сега битно е што задача ќе му дадеш на GPT или било која AI алатка да ти направи.
Тоа не може да биде во никој случај солидно чим се од авион гледа дека е АИ

Плус сите користат буквално ист темплејт дека и неписмен човек може да разбере што е АИ, што не

M@RKO

Добро-Познат Член
22,370
8,631
113
Тоа не може да биде во никој случај солидно чим се од авион гледа дека е АИ

Плус сите користат буквално ист темплејт дека и неписмен човек може да разбере што е АИ, што не
Се сложувам со тебе но тоа дојде време на вештачка интелегенција и ете ќе му направи за неколку минути дизајн на некој што не се разбира или не сака да бара дизајнер.

Во Chat GPT пред некој ден направив за внука ми дизајн распоред на часови, еднаш ми направи како би ми изгледал дома станот кога би го реновирал, ми средува стари црно бели фотографии и за многу друго се наоѓал.