Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Што се дешава во Москва ? Не ми е јасно и не можам да сфатам по глупиве новинарски текстови кои се преведуваат од српски очигледно.

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Сега го пуштив Мицко во последната емисија со Васко 360 степени. Одличен е тука, добри поенти даде. Многу е подобрен од минатите изјави, кога не знаеше дали да бојкотира или не референдум/попис, или само се контраше колку да се рече, без добра аргументација.

А на Васко да му се даде да работи само меѓународна политика или такви некои неутрални теми во кои се зборува за изборен законик и изборни единици..од авион се гледаше пристрасноста негова. Мицко добро го сомеле, очаен беше тука.
Последниов период се добри и јасни, под бугарски услови нема промена на устав. Кратко и јасно.
Пред тоа можда мислеле исто но чудно можеа да се сфатат, посебно за дог со Грција беа хаос. Сега се добри и оп рејтингот пак пораснал по најновите анкети.

Гледајте го Тасевски вчера на Само вистина, многу убаво кажува за целата ситуација за тоа дека Западот одбра чукнати луѓе како Заев и Таче кои не знаат друго да верглаат освен Еу па Еу

Steff

Добро-Познат Член
33,677
45,224
113
Што се десава во Москва ? Не ми е јасно и не можам да сфатам по глупиве новинарски текстови кои се преведуваат од српски очигледно.
И јас пратам што се случува, но тотално е лудо па уште не можам да сфатам најдобро што е.

Колку разбрав, во кратки црти, фашистичкиот одред Вагнер (поточно нивниот лидер Пригожин) се обидува да изврши државен удар. Смешна и луда држава, Путин е до толку хиперинтелигентен дека ваквите како Вагнер ги праќаше во Украина да војуваат, им даде милиони за логистика и оружје.

За да биде уште полудо, Кадиров (лидер на Чечените) најавува дека ќе им се спротистави на Вагнеровците.

Мислам, не верувам дека ќе се случи нешто значајно (евентуално козметички промени ала Данела Арсовска), ама ако се и случи, тоа е доволен показател дека Русија е распадната начисто.

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Кои црни козметики
Лудачата лажеше, мостот уште не е пуштен нит ќе биде за брзо цццц

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
На Сител пред некој ден кажа Ааа иднава недела
И оваа Славица ја праша Иднава ???
И оваа Дада

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Вечер е Мицкоски во Само вистина. Се надевам ќе стигнам дома додека почне, баш ме интересира дали ставовите им се цврсти и народски.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,071
404
83
Вечер е Мицкоски во Само вистина. Се надевам ќе стигнам дома додека почне, баш ме интересира дали ставовите им се цврсти и народски.
Оооф душо, ни морено, ни Белградон, ни битолскана миленичка твоја не те опаметуваат.

Политичарите ти се како трансродовите идиоти кои ги има - фала му на Бога - малку, ама па затоа за нив се крева галама повеќе од колку што се бара помош за било кое дете болно од леукемија или за било која вдовица на која и` се закануваат со извршители и бркање на улица поради стари долгови.

И секогаш кажуваат едно, а прават друго.

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Епа ај ако не Каролина да ја изгласаме без грам осет за економија и политика, па можда ќе тргне земјава.
Ако не гледам политичари, кому да верувам

Steff

Добро-Познат Член
33,677
45,224
113
Епа ај ако не Каролина да ја изгласаме без грам осет за економија и политика, па можда ќе тргне земјава.
Ма Александар Вучиќ бре, тој кога ќе дојде на власт во Србија и Македонија, нема крај на просперитет!

Some Special

Добро-Познат Член
15,170
21,595
113
АРСОВСКА НИШТО НЕ РАБОТИ НА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА, А ЖИВОТНАТА СРЕДИНА Е ЕДЕН ОД КРИТЕРИУМИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ
Аииии, кој најде да кажва за неработење. :off: :406389:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Ццц, мачкање очи за криминали од пред 10-15 години. :off: