Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,881
61,895
113
Леле се согласувам.
Одат со тенџериња, гравови, патлиџани, пиперки....

Мада не судам бре. Иако јас не би мкнела никогаш ништо. Мада не ни трошам нешто многу по јадење и ресторани, но сосема нормално бре, па којзнае колку ќе потрошат ако купат. :406389:
Ама мислам дека се навикнати така од времето кога оделе натоварени на Јадранот, па носеле се и сешто.

Лежалките се мн поскапени, но од тоа не можам да се лишам. Едноставно лежење на пешкир - NO.

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,079
113
Ако не се носи јадење, согласно нашиве плати на секоја трета година ќе мора да си оди на одмор :haha: Ако се во прашање луксузни места, па на уште повеќе.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Не е до тоа дека нема таму туку нема да ми се погоди како што јас си сакам барем кога е за доручкување. Сакам да си седнам на маса да си насечам кашкавал, саламче, да намачкам на кришки леб мајонез или путер или паштета па потоа најаден тргам на плажа.
За ручек ете може некогаш да се отиде до ресторан или да се купи нешто гиро. Сепак мојте носат по нешто од салати затоа што секогаш сакаат кога одат на одмор да се сместат во апартманчиња со дворче и таму да си јадат а и не им се допаѓа многу по рестораниве како прават салати.

Мајка ми вика подобра салата сама ќе направам од овие во ресторанчињава грчки.

Единствено таму лебот го купувам и по нешто плус како што се пива, вода, гиро, сувлаки, нешто грицки во Лидл, Масутис маркетиве.

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,079
113
Ние носиме свашта кога одиме по Грција, по Јадран :haha: Само во Бугарија е најевтино, таму само по ресторани јадевме, ама земјата со исклучок на Несебар е сиротиња.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Затоа што има државјанство мејби ?
И ако има државјанство гратис ќе му дадат смештај и храна, м? Боже колку глупости знаеш да лупеташ.

Прва дестинација во која МКД одат е Грција, втора сигурен сум Албанија (бар последниве две-три години), трета не би ме чудело Турција/Египет, па некоја си петта Црна гора, а Бугарија мже ете на 6та позиција.

ни еден убав збор немам слушнато за нивното крајбрежје. Во Бугарија се оди по пасош, го добиеш ли ба-бај. Не познајем госпоџу. У Бугарија на одмор, господе сачувај.
Боље у Албанија секоја година би одел, неголи еднаш у тоа циганите.

Beauty

Администратор
49,881
61,895
113
Кај да е, ќе имаш црно на бело дека си и ти од "циганите". Уствари уште полошо, дека потекнуваш од нив, ама сега си Бугар од втор ред.

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Ќе одиш, што реши?
Јесте, Кумбургаз
Искуство ми кажаа дека супер поминале
Ем не е скапо
Ем испаѓаш од Македонија
Ем еден ден екскурзија од тие седум дена во Истанбил
Последната недела во Август

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
А сместување каде, млади имало?
За тебе строго крцкалчиња по 20 годинки, да омрсиш 'брк'.

Кај да е, ќе имаш црно на бело дека си и ти од "циганите". Уствари уште полошо, дека потекнуваш од нив, ама сега си Бугар од втор ред.
Во план сум. Ако имаш ти веќе да забрзаме процес, м? :lilee:

Слободно имаш дозвола крцкалчиња да маваш по Адана и Паралија, јас за пасошот би те женел. :)

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Имате ли проблем со Инстаграм? Сакам на story да ставам слика, бирам од телефон и ми ја дава заматена сликата додека средувам story.