Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Имаш некоја друга информација? :lilee:
И информации и аналитика и така... :) Иако не ми е битно за србиве ниту пак следам, ама стварно луѓе, дајте ве молам... :of lele:
Исто и во Унгарија да не мислите дека ќе падне Орбан или да си прилегнам? :pie kafe:

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Не ми е поле на интерес ниту пак на работа, затоа... Има и други причини што не ве тангираат.

Но у секој случај, не се сомневајте на втор мандат за Вучиќ и нов мандат за да составува Влада. Едино собранискиот состав ќе ви се смени таму и ќе има опозиција... За локалните тоа не знам, немам информации како би било.

ps: ова не значи дека сум огромен фан на Ацета, да не се разбереме погрешно.

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
За локалните тоа не знам, немам информации како би било.
Таму шансите се големи за опозиција, дури и најголеми. Јас искрено немам некои очекувања за парламент, но најбитно е да биде втор круг за претседателски избори. Тука шансите се буквално 50:50.

Beauty

Администратор
49,894
61,916
113
Па секаде читам дека победил Вучиќ.

Beauty

Администратор
49,894
61,916
113
Честитки вриштат на социјалниве мрежи, мислиш ние сме избрале претседател и премиер :406389:

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
Па секаде читам дека победил Вучиќ.
Најверојатно е и така. Голем дел од тие апстиненти што излегоа вчера гласаа за радикалски пацијенти како Заветници, Двери, Нада и слични.

Опозиција стои лошо, само 50 мандати во Собранието.

60% за Вучиќ на претседателски избори, нема втор круг.

Единствено останува некоја надеж за опозиција во Белград, мада колку гледам пројекции, ни тука нема некоја шанса.

А и јас будала па се понадав и очекував нешто од овој ментален народ, за никаде сме.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Најверојатно е и така. Голем дел од тие апстиненти што излегоа вчера гласаа за радикалски пацијенти како Заветници, Двери, Нада и слични.

Опозиција стои лошо, само 50 мандати во Собранието.

60% за Вучиќ на претседателски избори, нема втор круг.

Единствено останува некоја надеж за опозиција во Белград, мада колку гледам пројекции, ни тука нема некоја шанса.

А и јас будала па се понадав и очекував нешто од овој ментален народ, за никаде сме.
Учествуваше на протестите против Рио Тинто, или само ги гледаше на екран и се радуваше на Фејсбук и слични Интернет селски чешми ?

Не си ништо поарен од менталните, всушност ти си коренот на менталитетот, па сега повели барај си дежурни кривци колку ти душа сака - се` додека ти не си кривецот, се разбира.

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
Учествуваше на протестите против Рио Тинто, или само ги гледаше на екран и се радуваше на Фејсбук и слични Интернет селски чешми ?

Не си ништо поарен од менталните, всушност ти си коренот на менталитетот, па сега повели барај си дежурни кривци колку ти душа сака - се` додека ти не си кривецот, се разбира.

Beauty

Администратор
49,894
61,916
113
Ама не му е досадно иначе на човеков да се замара со ова и да оди по интервјуа и глупости уште 4 години?
Сериозно, нели му здосади таа улога?