Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Знаете како... Не иди контра твоите, лојалноста е скапа работа, а не да земеш во прва прилика да ги предадеш... :) Кој со ѓаволот тикви садел, од глава му се кршеле или како беше народната.
Ова е само почеток на крајот...
А и мнозинството е слабо нешто, ќе да е мањак 7 пратеника црпнатиот.
Не' очекува жешка пролет, а да не зборам за летово :) А наесен, е тоа е здравје Боже, се надевам промена во општеството и повторна преродба.
Уште ли бре ?

Па не разбра ништо досега ?

Не е важно која џукела ќе победи на наредни избори и ќе формира влада, вистинската револуција секогаш ја започнуваат празните стомаци, а празни стомаци не ги има нешто многу во Македонија.

Ова не е почеток на крајот, туку крај на почетокот, како што рекол Винстон Черчил после победата на Велика Британија против Нацистичка Германија во Битката кај Ел Аламејн во Втората Светска Војна.

Но не е крај на почетокот во позитивна смисла, туку во смисла на фактот дека вистинската бура допрва следува, а крајот - дали позитивен или негативен - е многу далеку.

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Така е. Нити бура ќе има нити нешто повеќе од пар разгракани на ФБ.
Народов не е со празни стомаци, пуни се кеш. Како и од каде, не знам ниту сакам да знам.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Ама и ништо многу не сменило со бунтување за она што не му се допаѓа на народот. Ете видовме кога имаше бунт и влегоа во собрание се истепаа и не видов нешто да смени таа револуција на поарно.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Уште ли бре ?

Па не разбра ништо досега ?

Не е важно која џукела ќе победи на наредни избори и ќе формира влада, вистинската револуција секогаш ја започнуваат празните стомаци, а празни стомаци не ги има нешто многу во Македонија.

Ова не е почеток на крајот, туку крај на почетокот, како што рекол Винстон Черчил после победата на Велика Британија против Нацистичка Германија во Битката кај Ел Аламејн во Втората Светска Војна.

Но не е крај на почетокот во позитивна смисла, туку во смисла на фактот дека вистинската бура допрва следува, а крајот - дали позитивен или негативен - е многу далеку.
Имам анализа дадено баш на форумот, баш во однос на празни стомаци. Ме мрзи да ја барам брат.

Така е. Нити бура ќе има нити нешто повеќе од пар разгракани на ФБ.
Народов не е со празни стомаци, пуни се кеш. Како и од каде, не знам ниту сакам да знам.
Не се сложувам дека се полни со кеш. :)

Македонија е пред крахирање, а што ќе биде, останува да видите.

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Може некој да ми каже што му е филмот со наочариве што ги носи ???

Демек интелектуалец? :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Some Special

Добро-Познат Член
15,181
21,626
113

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Сите патишта водат кон Белград :)

Еден куп луѓе од Македонија отидоа денес да се вакцинираат во Србија.
И од Босна, Словенија, Хрватска... Мислам и Црна Гора. Потегот е поради истекнување на рокот за употреба на вакцините, 29.3 е последен ден за тој контигент од Астра Зенека. Како и да е, одличен потег, подобро да се искористи од да се фрли во ѓубре.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Ако премногу се одовлекува ситуацијава во Македонија искрено и јас би се вакцинирал така ако се погоди пак да примаат србите и од други држави. Во Македонија и да имаме вакцини додека дојде ред за луѓево на моја возраст ќе се изначекаат луѓево.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Ако премногу се одовлекува ситуацијава во Македонија искрено и јас би се вакцинирал така ако се погоди пак да примаат србите и од други држави. Во Македонија и да имаме вакцини додека дојде ред за луѓево на моја возраст ќе се изначекаат луѓево.
Никогаш нема да се вакцинирам

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Папочната врвца со Београд никогаш не е прекината изгледа.
Но Белград им уринираше на ЕУ и НАТО, па затоа сега оваа шефицава на ЕК пишува твитови...

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
А се знае кога истекува рок на следната тура? :hehe:

Јас одам во следна тура, таман со шешир ќе се појавам во Белград.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
А се знае кога истекува рок на следната тура? :hehe:

Јас одам во следна тура, таман со шешир ќе се појавам во Белград.
Ова пролет, Шахика Екинџи во Белград!

Според овој тред на Твитер, веројатно еден месец од пристигнување на контигентот. На 21-ви февруари стигна 150 илјади дози, а 29. е истек на рокот.

Значи ќе објавам тука кога ќе дојде следен контигент, таман да израчунаме кога ќе биде истек, не се грижи :pie kafe: