Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
Зошто ова не оди на некоја телевизија? Многу е убаво.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
Се мислам да земам HUAWEI P SMART 2021 со обнова на договор во Телеком но ме кочи што ги нема тие Google апликации. Сакам да прашам како да се инсталираат тие апликации? Има некое чаре. На Кајгана читав се инсталиралe некој од Apk pure страната апликации.

Исто таму прашав ама бидејќи сакам брз одговор за да се одлучам побрзо.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Се мислам да земам HUAWEI P SMART 2021 со обнова на договор во Телеком но ме кочи што ги нема тие Google апликации. Сакам да прашам како да се инсталираат тие апликации? Има некое чаре. На Кајгана читав се инсталиралe некој од Apk pure страната апликации.

Исто таму прашав ама бидејќи сакам брз одговор за да се одлучам побрзо.
Пиши и на Тања од Телеком.
Си го имате муабетот. 334545

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Дали знае некој каде можам да купам кабелски ресивер со функција PVR снимање?
Зора продавницата за сателитска опрема е затворена во скопје , а за охрид незнам

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
Дали знае некој каде можам да купам кабелски ресивер со функција PVR снимање?
Зора продавницата за сателитска опрема е затворена во скопје , а за охрид незнам
Дали е ова тоа што го бараш?

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Дали е ова тоа што го бараш?
Не тоа е DVB T ( со антена) и имам ги такви 6 дома, Јас барам DVB C кабелски за кабелската од телекабел. Они имаат ресивери знам ама ужасни им се и немаат PVR

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
Не тоа е DVB T ( со антена) и имам ги такви 6 дома, Јас барам DVB C кабелски за кабелската од телекабел. Они имаат ресивери знам ама ужасни им се и немаат PVR
Не знам точно ова дали и како функционира.
На Али Експрес има ресивери USB

Најверојатно јас мислам се приклучува на компјутер и се приклучува кабел од кабелската телевизија. Гледам има и CD со најверојатно драјвери и софтвер за гледање на тв каналите и за снимање на истите.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Овој ресивер ми се допаѓа ама од али експрес ништо немам купенно до сега. Како оди тоа за колку дена би стигнал ресиверот, треба ли дополнителни пари пример испорака, како се плаќа кога ќе стигне ли или со картичка?
Од Алиекспрес сум порачувал само еднаш, пратката стигна за околу 40 дена откако ја нарачав.

Плаќаш со картичка кога нарачуваш, имаш можност да следиш до каде е пратката, обично ја испраќаат уште следниот ден.

Има и рок кога најрано може да стигне (20-40 дена) и краен рок од 90 дена ако не се лажам. После тие 90 дена ако не ти стигне пратката, имаш опција за враќање на парите.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Кога ме прашаат зошто не се шверцувам по белградски јавен превоз:
Мене ме имаат фаќано многу пати без карта ама јас или ќе избегам на контрола или ќе матам некои работи ќе измислувам ќе лажам и ќе ме остават на мир :haha:
Никогаш немам платено карта во јсп и во приватни автобуси ни казна, а ме фаќале