Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Абе дај Боже да се среди ситуацијата, но мене ме плаши дека пак може втор бран карантини и глупости да не очекуваат од есен, иако епидемиологот тврдеше дека заразноста е намалена секаде во светов, па и кај нас.
Искрено не сфаќам како е намалена кај нас, кога константно се овие бројки :neznam:

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Не сум следел од каде се заразените, ама претпоставувам дека се од оние што се собираа по џамиите и црквите за време на празниците.

И од ората пред некое време ќе има заразени, ама веројатно нема да ги спомнуваат заради изборите.

Кај нас вториот бран веројатно ќе биде од тие што ќе излезат на изборите.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Некогаш многу одамна и обичниот грип бил голема опасност за луѓе но години и години почнало да се наоѓаат лекови, вакцини имунитет да се ствара и станал грипот нешто нормално. Така и со ова коронава ќе треба доста години за да стане нешто нормално. Факт е дека не може долго живот со вонредна состојба и со полициски часови секој ден така да добро е што полека полека ќе мора да се нормализира животот. Се надевам до крај на 2020 да опаѓа бројката заболени.

Some Special

Добро-Познат Член
15,181
21,626
113
Го разрешиле Реисот. :406389: И тоа баш во врвот на неговата популарност. :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Викаат дека прв пат не било да го разрешат. Колку е точно јас не знам тоа.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Го разрешиле Реисот. :406389: И тоа баш во врвот на неговата популарност. :haha:
Му преседна и меден месец и све живо... А таман ја уби короната да сибе векот... Неблагодарници хахаха

Му љубоморат за невестата. :406389:

Барем ќе може да оди на меден месец сега откако го уби вирусот. :406389:
Ај математика... Жена му има 24 години и ќеркичка од 10на години... На колку години забременила и се породила...

Викаат дека прв пат не било да го разрешат. Колку е точно јас не знам тоа.
По. Не е првпат, имаше превласти, пучеви, итн итн, но не успеаа... ИВЗ е у страшна внатрешна војна, но не можам повеќе да зборам за ова.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Луѓе, кафичите сепак до 22 часот.

Па до пред пола час беше до 20 часот. :smeenje: Сега одеднаш до 22 часот.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Ама на што личи ова, не сфаќам.
До пред малку терминот беше до 20 часот, сега одеднаш испадна до 22 часот.
И после некој ќе не' убеди дека ситуацијата е целосно под контрола?
Па овие не знаат да се договорат до кога ќе работат кафичи и кафани, а не па нешто повеќе. :smeenje:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ама на што личи ова, не сфаќам.
До пред малку терминот беше до 20 часот, сега одеднаш испадна до 22 часот.
И после некој ќе не' убеди дека ситуацијата е целосно под контрола?
Па овие не знаат да се договорат до кога ќе работат кафичи и кафани, а не па нешто повеќе. :smeenje:
Стварно сакаш да ти дадам одговор? :/
Мислам дека и сама како и сите други го знаеш одговорот на ова прашање за неспособниве...

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Лелеее
Ја видовте сликана на Шеќеринска со УЧК ?

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Дај кажи ни го законот или членот за и ние да се подготвиме ако некој не праша ?
Закон за заштита на лични податоци
Сеа не сум во можност да чепкам член по член или за правилниците, но доволно е тоа дека не може секој да бара документи со осетливи податоци, набројани се меѓу првите членови за категоризацијата на информациите. ЕМБГ е строго забрането секој да го има...

И да, пазете се, неделава и наредната ќе е хаос со короната... Овие лепотаниве шо клањаа лом праат... Кај мене у Чаир е бетер, можно е да идам у карантин... Не лично, зборам како општина, како ќе го изведат, мислам дека ни сами не знаат...

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Лелеее
Ја видовте сликана на Шеќеринска со УЧК ?
Добро, што се чудите да ми е знати...
Првпат го гледате кабинетот на шпонот? А знаете ли дека истиот тој ја има гранатирано полициската у Кичево?
Да потсетам ли дека токму ради Рада и компанија Струга и Кичево се рамковни општини? Кичево во градот нема толку шошони но со селата што им се придодадоа лом направија...

Мајке ми, не дај боже да ме стават да имам моќ, една воено-полициска акција и ќе паднат на рамна 0 малцинството... Да, со премногу гнев зборам, но имам премногу причини за тоа...

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Извини, али треба тие општини да одат во карантин. Можеби невини луѓе ќе трпат, ама тоа што се прави во Сарај, Чаир, Бутел и Тетово е срамно и страшно. Сликите на социјалните мрежи говорат за тоа.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Извини, али треба тие општини да одат во карантин. Можеби невини луѓе ќе трпат, ама тоа што се прави во Сарај, Чаир, Бутел и Тетово е срамно и страшно. Сликите на социјалните мрежи говорат за тоа.
Не ми се извинувај, јас и те како сум свесен и знам дека треба...
Има пропуст и од страна на Наќе, требаше да ибе векот на шошониве ама кокетира за политички поени... Да се воспоставеше ред и поредок, ќе немаше олкава бројка...
Да не зборам па за Оли и Филипче... Се уплашија он оној со едната нога кај Господ, воа де, алах... Одма дозволија да клањаат...
Не сме држава, ние сме експериментален проект, море ни проект не сме веќе, територија сме... Да бевме асални, ќе лежеше дедоно одамна у затвор за закани... а брачава исто ќе беа мирни и ќе ќутеа...

И ние македонците испаѓа бевме будали што седевме дома, дур шошониве се зафркаваа пред зграда и парковиве доле...
Толку сум револтиран, што да, директно се молам све да ги покоси коронава оти со нив живот нема... Та коа ќе ми текне колешка како ги брани од петни жили, ми иде да ја лансирам директно со се нив...

Ако го стават сеа Чаир у карантин, страшно ме мачи како тоа ја ќе идам на работа, како моите ќе идат на работа... Како ќе се одвива животот овде кога џабе затворена општината, кога во самата неа внатре ќе биде пак хаос...

*зема да пие хелекс и тромадол за да смири нерви пред да праи револуција низ населба :haha:

• Ми се допаѓа
Реакции: alek

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Абе секој има право на став, па така и твојата колешка. Не треба да се генерализира, ама факт е дека многу групи од таа заедница не почитуваа никакви препораки и уредби.

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Наќе ако се осмели/осмелеше малку да заржи и да казнува за непочитување на мерките во тие спорни рамковни општини, мислам дека ќе собере(ше) повеќе поенчиња отколку вака, особено кај неопределените.

@Beauty, по грешка пишав овде, премести во Политика.