Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Советувајте ги најблиските да си седат дома..немаме други родители луѓе.
Се сложувам, само малце не слушаат тие постарите а чудно, па и се плашат со причина. Но тоа е, чудна сорта сме на ова подневје. Да не знае дали тинејџери со неполни 18 години да ги чуваш дома или пензионери со накај 60на години.
Бидејќи сум во Топанско (Чаир), надвор на клупи кога ќе се зберат „студентиве“ бистрат политика... Ми иде да се симнам и да ги растерам од клупиве... Пензионерска работа... :off:

A зашто да се кријат болни, не сфаќам?
Таа информација ќе ги исплаши граѓаните да седат дома. Не знам зошто би се криело.
Затоа што народов е будала и масовно купува по маркети тоалети и брашно. Не знаеш што се случуваше кога објавија дека ќе се воведе вонредна состојба...
Е сега замисли да соопштуваат по 50на случаи на ден. :) Затоа одат по 10на нови...
Кај нас се претпоставува дека околу 2.000 ќе бидат се' на се' болни, од кои 50на луѓе со потешка слика приклучени на апарати, со можност и да починат. Другите пет цифрени бројки говорат за заразени, но со лесна слика или без воопшто симптоми.
Во овој случај се применува техника на демич контрол, се контролира стравот оти ако се пушти, ќе забега све живо во држава бидејќи и онака е забегано.

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Се зборува дека првата почината не починала од корона туку од срцев удар

Some Special

Добро-Познат Член
15,181
21,626
113
Јас исто слушнав дека таа од Куманово не починала од корона, туку од некое друго заболување кое го имала. И наводно е направена лекарска грешка па со короната сакаат да го заташкаат случајот.

Плус, деновиве има наплив на албанци дојдени од Италија.

alek

Активен Член
785
249
43
Аман со гастербајтерите за прв пат е во право баграта по фб што се буни, што мајка бараат да се враќат сега нели подобро здраство има во зап. европа или трба да си платат за да ги лекуваат, кај заразени се враќат па и не почитуваат препораки од мин. за здраство уште еден куп ќе испозаразат.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Jaс не слушнав досега од Тетово да има со коронавирус а во Тетово повеќето предходната недела кога почна повеќе да се збори за вирусов граѓаните си функционираа најнормално. Имаше кафиќи, слаткари кој работеа.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Снимав на МТМ Скопска емисија зе Кемал ататурк - таткото на турција

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Снимав на МТМ Скопска емисија зе Кемал ататурк - таткото на турција
Да не се спомне Турција или било што поврзано со Турција, надвор од подфорумот за турски серии. Забраната за Турција ќе трае онолку колку што ќе трае изолацијата од корона.

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Јас за Турција ништо не почитувам ако треба во војна ќе влезам за Мојата Турција
Да ќивее турција
Ајде престани, мислиш ли дека си интересен?
Ќе ти кажам НЕ СИ
Ако сакаш остани на форумот, читај и коментирај како нормален човек
Ако не, оди изолирај се и не ни го троши времето со твоите будалаштини

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Да ви раскажам шо ми се деси денеска

Одам кај матичниот и тој не ме пушти да влезам во ординација, ми рече да стојам пред врата да не сум го заразел

Тој ставил маска и кашла ли кашла

Му кажувам што лекови сум пиел, како на ѕидот да му зборував

Ми ги подаде упатите преку врата и ме испрати

Потоа отидов во лабараторија и една докторица ми вика Што е, да не дојде да фатиш корона, мртва озбилна женава

:off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off::off:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Се одложи Евровизија, се одложија многу спортски настани, концерти еве и пролетта се одложи за подобри денови :406389:

Прочитав некој имаше пишано ваков коментар

Во карантин брзо поминуваат деновите еве брзо и зимата пак ни дојде :406389:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Пишав еднаш дека јас сум човек што не излегува премногу и во најобични денови ама кога ќе видам дека на сите нас ни е ограничено излегување се чувствувам претерано заникаде. Сафра фаќа понекогаш, скоро цели денови со мобилниот во рака и слушање и читање за вирусов информации за заразени, за не дај боже починати.. Само чекам некој да направи Live на Инстаграм или Јутјуб.

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
И мене денот ми е вечност. Го мразам ова!

Што мислите, кога ќе се врати нормалниот живот?
Крај на мај? Јуни? Јули?