Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Луѓе, чувајте се себеси оти никој друг нема да ве чува. Ако немате потреба да излегувате, не излегувајте. Не е досадно дома, може да си пуштите филм, серија, музика, да читнете некоја книга, да играте игрички итн. Со блиските може да се видите/слушнете и преку интернет. Сѐ е минливо, па и ова, се надевам само дека нема да потрае. :)

Јас работам во приватен бизнис, бутик.
Мене чудно ми е да носам маска за жал.
Тоа па е најлоша работа: дојде некој, испофаќа сѐ, дојде друг и тој испофаќа сѐ.

kristijan10

Добро-Познат Член
3,468
4,936
113
Да, како што кажа Еден се е минливо. И ова ќе помине за месец, два, се надевам.

Најдобро би било цела држава да е под карантин на одредено време, за да не се рашири вирусот. Но тоа е што е, пазете се, седете дома ако сте во можност. Не треба да стравуваме, да се грижиме за сопственото здравје е најмногу што можеме да направиме.

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Денеска еден од тие "Купувам старо железо" помина кај дуќан и јас бев надвор нешто со маската на мене
И овој на тоа спикерфонот се раздрал "Во Шиткарски има корона вирус" :off::off::off::off:
Шиткарски нели е позната пекара во источна МК? Само не сум сигурна, тоа е ланец на пекари или пекара која прави и дистрибуира?
Имам јадено бурек од Шиткарски, да ти се пофалам.

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Шиткарски нели е позната пекара во источна МК? Само не сум сигурна, тоа е ланец на пекари или пекара која прави и дистрибуира?
Имам јадено бурек од Шиткарски, да ти се пофалам.
Има три дуќани кај нас и толку
Дистрибуира низ другите градови

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
И не е скап воопшто, тој со сирење беше добар. Не како многу бурекџилници кои прават тазе, но за бурек што се дистрибуира беше супер.

kristijan10

Добро-Познат Член
3,468
4,936
113
Аууу да бее, имам јадено од Шиткарски Свети Николе. Одличен беше.

Имам јадено и од кифлите што ги продаваат во маркетите, и тие се исто добри.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Шта је то Шиткарски бре и зошто не можеа некое полошо име да најдат? :haha:

П.С. Даниело, бурек само со месо може да име. 46464

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Бурек со месо во федеративна Југославија. Денес има од пиле млеко на пазарот, ти си се запнал за бурек со месо :406389:
Бурек со сирење и пица бурек ми се омилени. А да, и со зденка од Жито Лукс.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Бурек со сирење е најодвратното нешто што може да постои. Ко да јадеш леб натопен со зејтин и сирење. Одвратно.

Бурек со месо во Скопје само во Кисми, какви Житолукси, Ла делишаси, Силбо, Специјал и остали. Пица бурек поштуем само кога нема со месо. :406389:

Ако треба баш сирење, тогаш се јаде баничка со спанаќ-сирење, само сирење бљааак.

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Каде е тоа Кисми?

А симит погача јадете? Јас обожавам.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Каде е тоа Кисми?

А симит погача јадете? Јас обожавам.
Кај Тинекс во Кисела вода, а имам видено на уште едно место во Кисела вода бурекџилница со исто име и некоја додавка.
Бурекџилницата е буквално метро и пол на метро и пол, ама бурекот им е прва класа. Единствено место од каде што после јадење на бурекот не ми е мачно и не ми се гади.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Обожавам бурек. Едно време секој ден јадев бидејќи во близина кај мене на работа има бурекџилница, мали буречиња ама секогаш вкусни и топли.