Домаќински chat

• Автор на оваа тема M@RKO
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
  • Автор на оваа тема
Тема за да си разговараме т.е пишуваме за сите домаќински работи.

За почеток мене ме интересираат овие неколку прашања
Дали сте домаќински луѓе?
Дали дома често помагате?
Често сакате да перете, пеглате, чистите прашина, го местите креветот после спиење и не чекате тоа друг во семејството да го прави секогаш?
Дали сте од оние кој сакаaт да одат да пазаруваат за дома?

Јас сум колку се може домаќин човек кој сака дома барем да местам кревет во моја соба, да усисувам, да чистам ламинат, плочки со џогерот. Сакам да ми е пријатно во домот во кој живеам. Исто така сакам да одам да пазарувам и тоа секогаш со задоволство го правам без разлика дали некој ме пратил или сам сум решил да одам во маркет. Не сум од оние кој би земале да менуваат сијалици, да поправат некој работи но помагам и кога го прави тоа татко ми.

Последен пат уредено:

kristijan10

Добро-Познат Член
3,468
4,936
113
Домаќински чат :haha: :haha:

Дали сте домаќински луѓе?
Па не знам во која смисла, ама тоа што треба го извршувам во домот.

Дали дома често помагате?
Да..

Често сакате да перете, пеглате, чистите прашина, го местите креветот после спиење и не чекате тоа друг во семејството да го прави секогаш?
Не ми е некое огромно задоволство, ама тоа што се мора се мора. :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
  • Автор на оваа тема
Домаќински чат :haha: :haha:
Немав идеја како да биде името на темава, се мислев и решив вака иако не е толку добро.

Сакам темава да биде општо за такви некој работи што ги правиме во нашиот дом, работи што ги купуваме за во нашиот дом, живот во нашите домови.

Ако ве интересираат работи од пример типот каде да купите нешто за во домот да си прашувате па некој да одговори ако знае. Исто да си помагаме околу совети за во вашиот дом, совети околу чистење, перење, поправки, работа по дома, совети за оние кој се вселуваат во нов дом за нова техника во домот, за кујнски прибор и ред други работи.

Steff

Добро-Познат Член
33,693
45,246
113
Не ми е некое огромно задоволство, ама тоа што се мора се мора. :haha:
Токму така. Но секако не ми е тоа проблем, алергичен сам на хаос, кај мене мора да биде сѐ на своето место. Секако сакам да помогам секогаш кога сум во можност.

Како и да е, генерално можам за себе да кажам дека сум добриот домаќин (хинт: не е турска серија), барем друштво ми и фамилија некако најмногу сакам да угостам, дали е слава, роденден, или нешто пак необавезно, сѐ мора да биде на највисоко ниво како да е не знам ни јас што.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Јас и креветот не си го местам ако не ми го намести некој си останува таков. Дома не чистам
Мојата соба секогаш е расфрлана ме мрзи да средувам.
Моите ми викаат собата каква ти е јас викам ако ви смета што е таква исчистете ја а мене си ми е супер.
Јас собата чистам ептен ако доаѓа некој . Моето чистење е ќе набутам во регал тоа што е по земја

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Ок, не ми беше тоа прашањето, туку како може млад човек да не раскрева соба, тоа се основни навики.
Значи не си ни ти крив, туку татко ти што те навикнал така.

А кај имаше ти жити се помошничка? Да не живееше во вилата крај Босфорот, па помошничка да ти ја раскревала собата, Бог да чува.

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Во вила крај Босфорот?

И ти за две години стекна демек навики за цел живот? И од 2012та ти не прими нова навика на чистење, култура, итн?

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
И што не идеш пак ако толку сакаш помошничка?

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Па не можеш да му земеш ништо ако е женет со втора, може и на неа и препишал се, и ти нема ни што од кого да бараш.
Ќе се изнадаваш пари по адвокати за турскиот богаташ со негов адвокат да ве шутне одма, ако сака.

А што сакаш да земеш? Вилата или ?

kristijan10

Добро-Познат Член
3,468
4,936
113
Татко ми никогаш не не побарал и мене и сестра ми долга приказна затоа ќе му земам се што има
Никогаш не те побарал, а важно 2 години си уживкаше со послуга околу себе во неговата вила.