Па прочка еЛеле луѓе што ви е со проштевања?
Кога видов првиот пост на Кристијан помислев како во турските серии како да има да оди некаде па вика на сите простете ако сум ви згрешил
Да бе, еве сега на Кајгана и Фемина се преселувам.Леле луѓе што ви е со проштевања?
Кога видов првиот пост на Кристијан помислев како во турските серии како да има да оди некаде па вика на сите простете ако сум ви згрешил
Каква прочка?Па прочка е
Празник кога се проштеваш со тие што си скаран и се јаде БаклаваКаква прочка?
Ти простуваме, ама рачунај си, следната прочка е далекуПростете ми е и на мене, мили луѓе.
Драго ми е што ве знам , сепак виртуелно, но без разлика, простете за да ви биде простено.
Епа тогаш простете ми ако сум ви нешто згрешил. Само што јас не јадев баклава денесПразник кога се проштеваш со тие што си скаран и се јаде Баклава
Јас изедов две парчиња, едно и за тебеЕпа тогаш простете ми ако сум ви нешто згрешил. Само што јас не јадев баклава денес
Ајде и јас едно за тебе.Јас изедов две парчиња, едно и за тебе
Баклава? Прв пат читам за баклава дека се јадело на прочка.Празник кога се проштеваш со тие што си скаран и се јаде Баклава
И јас. Кај нас цела измината недела се оди по гости за прочка, ама нема специфицирано домаќините кои јадења треба да ги зготват.Баклава? Прв пат читам за баклава дека се јадело на прочка.
Кај нас е само баклавата, и знам дека се даваат портокалиКако тоа?
Денес се оди на гости и секој прави баклава. Деца одат по врати со песната ,,оптири лајлам тралалала лајлам, лоло пие ракија, мезе му е слезенка, ој лоло лоло, слатка ли е ракија, слатка е бе дедо, како мед и шеќер" и собираат баклава, овошје... На жените се даваат портокали, а на мажите лимони.
Баба ти треба да добие Златна БубамараНие малку ја утнавме денес. Нели помлади одат кај постари?
Епа кај нас е обратно, баба ми дојде кај нас денес Со тепсија баклава, ја носела по автобуси.
Првпат слушам и за ова.Како тоа?
Денес се оди на гости и секој прави баклава. Деца одат по врати со песната ,,оптири лајлам тралалала лајлам, лоло пие ракија, мезе му е слезенка, ој лоло лоло, слатка ли е ракија, слатка е бе дедо, како мед и шеќер" и собираат баклава, овошје... На жените се даваат портокали, а на мажите лимони.
Не?Првпат слушам и за ова.
А кај вас има ли утре Ората копата? Палење гуми, огнови, такви работи ден по прочка?