Радио станици

Дали слушате радио ?

• Да

Гласови: 8 47.1%
  • Не

Гласови: 4 23.5%
  • Само во автомобил

Гласови: 6 35.3%

• Вкупно гласачи
    17

M@RKO

Добро-Познат Член
18,736
6,099
113
  • Автор на оваа тема
Дали слушате радио ? Кое радио го слушате ?

Јас сум љубител и на радио па до пред некоја година често слушав радио. Го слушав Метрополис радио и емисијата Петар за појадок и пауза но откако екипата водители веќе не се дел од таа емисија ретко ја слушам. Антена 5 ми е стандард радио со хитови со интересни емисии.

Во Скопје има доста интересни радио станици кој за жал не може да се слушаат низ цела Македонија освен преку интернет па за оние кој не сакаат да трошат интернет или немаат избор на Wifi мрежа во моментот на мобилниот, во автомобилот не можат да слушаат било кое радио од Скопје кога не се во Скопје.

Туку од оваа недела скопјани и сите граѓани од државава кој се често во Скопје можат да го слушаат Радио Хит на 107.4 . Радио кое првично беше на интернет но после 7 години добива своја фрекфенција во Скопје. Радиото е на познатиот тв и радио водител Ненад Ѓоргиевски кој е познат на многумина од А1 Ексклузив.

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,077
113
Во автомобил македонски радио станици слушам, по дома некогаш го слушам Naxi ex yu radio ако баш немам некоја песна што ќе ја пуштам по сто пати :406389:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,736
6,099
113
  • Автор на оваа тема
И јас дома понекогаш слушам Naxi oние интернет радиа кој имаат само музика. Супер се за оние кој слушаат екс ју музика поп, рок, евергрин, народна.. Исто така направи и Бубамара радио само што ги нема на TuneIn па не можам да ги слушам преку Аndroid телевизорoт преку таа апликација.

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,077
113
И јас дома понекогаш слушам Naxi oние интернет радиа кој имаат само музика. Супер се за оние кој слушаат екс ју музика поп, рок, евергрин, народна.. Исто така направи и Бубамара радио само што ги нема на TuneIn па не можам да ги слушам преку Аndroid телевизорoт преку таа апликација.
Освен Naxi радио, го слушам понекогаш на интернет и хрватското Narodni radio. Денес особено го слушам, пуштаат 24h песни од Оливер по повод годишнината од неговата смрт.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,736
6,099
113
  • Автор на оваа тема
Освен Naxi радио, го слушам понекогаш на интернет и хрватското Narodni radio. Денес особено го слушам, пуштаат 24h песни од Оливер по повод годишнината од неговата смрт.
Narodni radio има и своја телевизија на кој има супер хрватски музички спотови, но повеќе се фокусирани на радиото.

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,077
113
Narodni radio има и своја телевизија на кој има супер хрватски музички спотови, но повеќе се фокусирани на радиото.
Ќе организираат голем концерт на Дорис сега во ноември во Арена Загреб. Добив влезница како подарок за роденден, така да ќе ми се исполни желбата. Ќе одам и на нејзе на концерт :)

nina

Активен Член
184
126
43
Мене ми е Фортуна радио нон стоп уклучено, Хит радио и Радио 2 можат да улетаат како замена.

Beauty

Администратор
49,878
61,886
113
Исто и на мене. Фортуна е одлична последниве две години.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,736
6,099
113
  • Автор на оваа тема
Од македонските едно време Метрополис ми беше супер радио, секој ден го слушав но сега послабо се фаќа во мојот град на некој места и од тогаш не го слушам. Сега само Антена 5, МРТ Радио 2, Канал 77 кога сум на работа но премногу малку ги слушам во текот на еден ден бидејќи повеќе слушам музика од Јутјуб.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,736
6,099
113
  • Автор на оваа тема
Вчера ги инсталирав мобилните Android апликации на Radio S и Naxi Radio.
Naxi Radio имаат и опција да си ги зачувуваш во листа песните од сите радиа а Radio S уредно пишува кој се песни предходно се емитувале.

Овие две радио станици имаа многу добра музика и вчера а и денес се изнаслушав добра српска забавна модерна и поп рок музика.

Додека пак од македонска Android апликација за слушање радио би ја пофалил апликацијата Радио (името е на кирилица) која иако нема некој претерано нашминкан изглед сепак е корисна. Има македонски радио станици плус ги има и оние дигиталните на Бубамара и Super радио од Охрид.

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,077
113
Radio S не пушта и странски? Имам слушано и странски хитови на тоа радио во кафе барови.

Steff

Добро-Познат Член
33,688
45,239
113
Да, да, одат и странски, пред некој ден слушнав малку, беа и домашни и странски.

Naxi и Radio S се ми сосема добри радио станици, можеби и најдобри кај нас кога се работи за поп музика. А и Play за странска.

Ама оној Хит ФМ ми е најголемото дно од сѐ што оди во етерот. :povraka: Толку мизерен репертоар од 2 денари со 15 песни кои се постојано вртат во круг немам видено. А и оние нивни скечеви и реклами се толку ретардирани да надминаа и сите дебилани од Пинк и Хепи.

Beauty

Администратор
49,878
61,886
113
Naxi на нет го слушам. Ама таму има десетина жанровски одделни станици, така?

Steff

Добро-Познат Член
33,688
45,239
113
Да, да, и тоа мене ми е супер, за секого има нешто да се најде.

Мислам и Радио С има 3-4 радио станици.

Beauty

Администратор
49,878
61,886
113
А Naxi ги има сите да можеш и на радио во кола да ги слушаш?
Хаха.

Steff

Добро-Познат Член
33,688
45,239
113
Мислам дека тоа е за интернет емитување, немаат сите дозвола за емитување во целата држава.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,736
6,099
113
  • Автор на оваа тема
Да сите тие радио канали се на интернет немаат дозвола за емитување во Србија освен првиот главниот Naxi.

Пред малку ја инсталирав и апликацијата на Narodni хрватското радио и они имаат неколку радио канали. Изгледа ова со радиава на интернет е некоја мода :)

Последен пат уредено:

PeterGriffin

Mодератор
2,376
2,668
113
Naxi je dostupan u celoj Srbiji za slušanje zbog ugovora o preuzimanju programa sa lokalknim stanicama. Kod mene u Nišu je Naxi prisutan u vidu Banker Naxi Radija. Specijalizovane stanice su samo preko neta. Mogu reći da su najbolji radio u Srbiji generalno uz Play (koji je za stranu). Najveća glupost je Hit FM i Jat sa izlizanim forama i 15-20 pesama koje vrte u krug. Radio S mi se ne svidja jer uvek kad ih pustim su reklame i traju mnogo dugo. Uglavnom slušam Banker tj Naxi ili Play.

Steff

Добро-Познат Член
33,688
45,239
113
Леле сега чув на еден локален радио Si no te hubieras ido, не ми се верува. 334545

За мене, Naxi, Radio S и Play се најдобри.

Последен пат уредено: