Документарни филмови и серии

• Автор на оваа тема M@RKO
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,981
7,122
113
  • Автор на оваа тема
Никаде тука на форумов нема ваква тема па решив да отворам.

Дали воопшто гледате документарни филмови или пак документарни серии ? Јас денес почнав да го гледам Planet Earth II серијалот.

Интересен документарен серијал за животните и воопшто за целата планета земја. Првиот серијал Planet Earth беше феноменале а вториов ветува уште повеќе уживанција. Вреди да се гледа ова.

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Јас почнав сега пред некој ден да ја гледам Аncient aliens, многу ми се допаѓа, ти поставува некакви нови прашања и те тера да размислуваш, за настанокот на светот, за фарони, вонземјани и први контакти, за пирамидите како и за ѕвездите.

Доколку некој го интересираат тие теми, овој документарен серијал е за него :)

Blagojche

Добро-Познат Член
4,388
870
113
^
На пример си го поставуваш прашањето: „Дали сме потомци на вознемјаните или пак сме создадени од нив (наспроти, контра теоријата дека сме создадени од Бог, односно вдахнати), според нивната лика и прилика или пак сме нивни експеримент се' со цел да видат, увидат колку сме способни да го искористиме мозочниот капацитет, кој може да не' доведе до некои паранормални параметри.“ :) Ја преферирам оваа тема (тема вонземјани) и обожавам кога дискутирам околу неа.

Дефинитивно не сме сами на овој свет/планета, има некои други живи материи, цивилизации, кои не' посматраат, демнеат и набљудуваат! :) Are we alone? -NO, we are not! :D