Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
21,077
7,988
113
Со што се замараат. Затоа се повеќе и повеќе ќе пропаѓаме како држава.

Beauty

Администратор
54,028
68,922
113
Тоа е тоа, овој народ има вечно да живее со ваков култ кон Никола Груевски, Благица Павловска и остали гига ликови од 90ти и рани 2000ти … :haha: :se poklonuva::
Еве колку лајкови и коментари собира за една обична преобична честитка ццц

Beauty

Администратор
54,028
68,922
113
Да, преточно. Овој е алфа и омега за све тоа после него, вклучително и овој сегашниов кој со цела гарнитура моментална ми изгледаат на изгубени во свемир, ама буквално
:haha:

Steff

Добро-Познат Член
38,833
51,207
113
Ова е затоа што тие кои дојдоа по него беа 100 пати полоши, а се очекуваше да биде обратно.
Ма нема врска со тоа

Вакви популисти како Груевски секаде на планетава имаат фанови колку сакаш зошто палат рајата на патриотизам, а тоа секогаш пали, секаде

Beauty

Администратор
54,028
68,922
113
Ма нема врска со тоа

Вакви популисти како Груевски секаде на планетава имаат фанови колку сакаш зошто палат рајата на патриотизам, а тоа секогаш пали, секаде
Па и сегашниов пали на карта патриотизам па нема ни приближно ваква фан база.
Груевски мислам е повеќе од само тоа, не знам зашто толку го сакаат, веројатно дека во споредба со све после него, беше најасален како што кажа Спешл. Или луѓето мислат дека тогаш најубаво се живеело. Или па се памти неговиот авторитет.
Додуша не знам но како и да е, он е фигура многу повеќе од патриотизам.

Steff

Добро-Познат Член
38,833
51,207
113
Па и сегашниов пали на карта патриотизам па нема ни приближно ваква фан база.
Груевски мислам е повеќе од само тоа, не знам зашто толку го сакаат, веројатно дека во споредба со све после него, беше најасален како што кажа Спешл. Или луѓето мислат дека тогаш најубаво се живеело. Или па се памти неговиот авторитет.
Додуша не знам но како и да е, он е фигура многу повеќе од патриотизам.
Мислам дека харизма е во прашање плус веројатно економската состојба

Или па пропагандата е аматеризам

Beauty

Администратор
54,028
68,922
113
Неколку месеци се збореше за камерине за возење, сега на ред дојде некаков закон за пушење.
Цццц со што го замараат напатениов народ ццц
Со две глупи преглупи теми само да има што да се збори, а они да ги тераат бизнисите во позадина. Арамиишта на векот!

А она со пушењето е жива глупост, таков закон постои со години-децениции, си го воведе Никола Груевски, само ете сега нешто менуваат ама демек, за пак да има народ со што да се замара.
Ми се повраќа од евтинарииве !

TVman

Добро-Познат Член
17,515
14,206
113
Неколку месеци се збореше за камерине за возење, сега на ред дојде некаков закон за пушење.
Цццц со што го замараат напатениов народ ццц
Со две глупи преглупи теми само да има што да се збори, а они да ги тераат бизнисите во позадина. Арамиишта на векот!

А она со пушењето е жива глупост, таков закон постои со години-децениции, си го воведе Никола Груевски, само ете сега нешто менуваат ама демек, за пак да има народ со што да се замара.
Ми се повраќа од евтинарииве !
Заев не го смени и дозволи во затворено?

Beauty

Администратор
54,028
68,922
113
Не памтам искрено, ама мислам законот си е ист, освен што веќе не се контролира. Или па се измени да кафичот/кафаната имаат демек три страни отворени, нешто така.

M@RKO

Добро-Познат Член
21,077
7,988
113
Тој закон за против пушење што се воведе во време на Грујо не се почитуваше во целост и мислам го укинаа.

Сега ако не е строг законот ќе е безвезе. Јас сум да нема пушење во угостителски објекти. Ако ти се пушти излези надвор и труј се колку сакаш а не да ги труеш и оние кој не пушат воопшто.

M@RKO

Добро-Познат Член
21,077
7,988
113
Колку што разбрав нема да се продаваат цигари во маркети само во тобакоа.