Кога ќе почнат сега условите , па како да се пријават, па каде да се пријават, .... ќе фати тоа месец два и ќе завршат мерките.30 000 основци/средношколци ќе добијат интернет како донација од Телеком, ете доказ дека и компаниите се општествено одговорни, секоја чест.
Можно е.Ова да не е тој индискиот филм што го гледаат во кино во Џипси Меџик на Столе Попов?
Морам да се сложам со ова...Турција е секогаш тука за помош на братската земја Македонија
Турција ќе и донира медицински материјал на Македонија
Во рамките на борбата со COVID-19, од страна на Република Турција на Република Северна Македонија ќе и биде доделена помош од медицински материјали. Авионот на Турските воени сили кој го носи здравствениот материјал ќе слета на Меѓународниот Аеродром Скопје во среда, 8 април 2020 година во 14:25...tv21.tv
Немам таква информација, но можам да проверам. Но мислам дека ова е сосема друга опрема и помош, независна од респираторите.Ова да не се респираторите што биле набавени и платени, а стоеле во магацини во Турција?
Не не турција не чува работи за кои се потребни. Неои други медицински матријали се.Ова да не се респираторите што биле набавени и платени, а стоеле во магацини во Турција?
Најди ми еден човек што не ја сака Турција и ќе те честам.Немам намера да се расправам само ова ќе кажам
Турција колку и да не ја сакаат одреден дел македонци, ама таа земја никогаш не ја одминува македонија за било каква помош.
Дали е прва или
Не не турција не чува работи за кои се потребни. Неои други медицински матријали се.
Еден човек што не ја сака турција е ДаниНајди ми еден човек што не ја сака Турција и ќе те честам.
Најблиска соработка во МНР имаат со Турција. На највисоко ниво и тоа.
И да, Турција беше единствената земја што успеа да издејствува во НАТО со фуснота доле да стои на секој документ дека не" признава како Република Македонија, а не како ФИРОМ што стоеше во документите.
Дополнително, Турција и ден денес знае во документи да пише Македонија а не оноа на с.
ps: еден од најдобрите колеги што ми беше на факс беше турчин, а секој што би рекол дека турчин и оноа другото малцинство е исто, му се смеам во лице и го седнувам да научи нешто за етницитет, нација и држава.
Иначе проверив, други пратки се тоа што стасало од Турција, скафандери, инекции и слично нешто.